BUSMEK KURSİYELERLERİNİN BAŞARI HİKAYELERİ

20
“BUSMEK’le hayat daha anlamlı”
Şahdane Tarih
El Nakışı Kursiyeri
“Ev hanımıyım, boş zamanlarımı değerlendirmek ve kızlarıma çeyiz yapmak için geçen dönemden beri El Nakışı kursuna geliyorum. Bu güne kadar kursta Maraş işi, Gölge işi ve Boncuk nakışlarını öğrendim, şimdi Türk İşlemesi tekniği üzerine çalışıyorum. Kursa hem stresten uzaklaşmak hem de kızlarıma ve torunlarıma çeyiz yapmak için geliyorum. Burada güzel arkadaşlıklar edindim, arkadaşlarımızla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Ortamdan ve kursun kalitesinden çok memnunum, hocalarımız çok iyi, bizlere ilgi gösteriyor. Artık benim için hayat daha anlamlı hale geldi. Santral Garaj’da oturduğum için kursa yürüyerek gidip geliyorum, böylece aynı zamanda spor da yapmış oluyorum. Halkımıza bu güzel hizmeti sunanlara çok teşekkür ediyorum.”


18
“Emeğimiz Kazanca Dönüşüyor”
Hüsniye Tutuk
Ev Hanımı
Modelistlik Kursiyeri
“Ev hanımıyım. BUSMEK’in ücretsiz kurslar düzenlediğini öğrenince Modelistlik kursuna kaydımı yaptırdım. İlk başlarda modelistliği öğrenemem diye düşünüyordum, fakat burada hocalarımızın bizlere içten yaklaşımı ve eğitimin kaliteli olması bu olumsuz düşüncelerimi değiştirdi. Kurstan önce sadece dikiş dikmeyi bilen birisiydim. Kursta aldığım eğitim sayesinde modeller tasarlayıp dikerek emeğimi kazanca dönüştürüyorum. Cumalıkızık’ta çekimleri yapılan Yeşeren Düşler dizisindeki bayan oyuncuların kostümlerini hazırlayarak ev ekonomisinde katkıda bulunuyorum. BUSMEK, hayatımın dönüm noktası oldu. Sosyal ve ekonomik anlamda gelişmeme büyük katkı sağladı. Öğrenmenin yaşının olmadığını gördüm. Bütün bayanlara sesleniyorum. BUSMEK, bizim için büyük bir fırsattır, değerlendirelim. Böyle güzel bir hizmeti bizlere sunan, elimizden tutan ve yeteneklerimizi keşfetmemizi sağlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza minnettarım..


13
“Osmanlıca’dan Türkçe’ye Kitap Çevirdi”
Sevgin Karaoğlu
Osmanlıca Kursiyeri
Hayallerini süsleyen Osmanlıca dilini Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda (BUSMEK) öğrenen Sevgin Karaoğlu, 1927 yılında yazılan Peyami Safa’nın (Server Bedii) ‘Hey Kahpe Dünya’ isimli romanını Türkçe’ye çevirdi. Karaoğlu, en son 1944 yılında Semih Lütfü Kitabevi tarafından 2. baskısı çıkarılan ve kitapseverlerin bulmakta zorlandıkları romanı Bursa Büyükşehir Kütüphanesi’ne bağışlayarak, başkalarının da faydalanmasını istediğini söyledi. 196 sayfalık kitabı Osmanlıca’dan çevirmek için iki buçuk ay boyunca çalıştığına dikkat çeken azimli kursiyer, “Bazen bir kelime üzerinde günlerce kafa yormam gerekti. Ama öğretmenimin yardımıyla yılmadım. Daha sonra Osmanlıcamı geliştirmek için, yine BUSMEK’in açtığı Arapça kursuna yazıldım. Hatta farklı bir dilde çeviri yapmak için Rusça’yı da alıyorum” diyor. Osmanlı tarihi ve kültürüyle ilgili pek çok bilgi edindiğini kaydeden Karaoğlu, ileride çevirisini kitap haline de getirmeyi planladığını ifade etti.


17
“BUSMEK Sayesinde 20 Yıllık Hayalim Olan İşime Kavuştum”
Aylin Aktoğan
Kuaför
Kuaförlük Kursiyeri
“Lise mezunuyum, evli ve üç çocuk annesiyim. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine BUSMEK kurslarıyla tanıştım. Kuaförlük kursunu başarıyla tamamladım ve eşimin de desteğiyle Bağlarbaşı semtinde tek hayalim olan kuaför salonunu açtım. Arkadaşım Meliha Çinkılıç ile birlikte salonu işletmeye başladım. BUSMEK sayesinde 20 yıllık hayalim olan işime kavuştum, çok mutluyum. BUSMEK kursları kadınların kendine güveninin oluşmasını ve geleceğe güvenle bakabilmesini sağlıyor. Bu projede emeği geçen herkese ve halkımıza böyle güzel bir hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum.”